Βραζιλία: Ταραχές στο Ρίο λίγο πριν από την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βραζιλία: Ταραχές στο Ρίο λίγο πριν από την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι --τρίτου τη τάξει στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου-- χθες σε μια φαβέλα στα βόρεια του Ρίου ντε Τζανέιρου, στρατιώτες της δύναμης η οποία είναι επιφορτισμένη να τηρεί την τάξη δέχθηκαν επιθέσεις στην διάρκεια περιπολιών τους από κατοίκους, που πέταξαν πέτρες και αποπειράθηκαν να τους χτυπήσουν με ρόπαλα, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Στη φαβέλα Κουμπλέξ ντου Αλεμάου, ένα σύνολο παραγκουπόλεων όπου ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι, επιβλήθηκε πλήρης «ειρήνευση» στα τέλη του 2010, όταν χιλιάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί εισέβαλαν και εξεδίωξαν από αυτή συμμορίες λαθρέμπορων ναρκωτικών.

Ο ακόλουθος Τύπου της δύναμης επιβολής της τάξης, ο αντισυνταγματάρχης Φερνάντο Φαντατσίνι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ουδείς τραυματίστηκε» στα επεισόδια. Οι στρατιώτες έκαναν χρήση σφαιρών με περίβλημα από καουτσούκ, είπε.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα, περίπου στις 13:30 τοπική ώρα [18:30 ώρα Ελλάδας] σε πέντε σημεία της φαβέλας Βίλα Κρουζέιρου --μια από τις συνοικίες της Κουμπλέξ ντου Αλεμάου-- γεγονός το οποίο σύμφωνα με τις αρχές ίσως να σημαίνει πως «ενορχηστρώθηκαν» από συμμορίες που εκδιώχθηκαν από την περιοχή για να «προκαλέσουν προβλήματα» στην διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η επίσκεψη του 27χρονου βρετανού γαλαζοαίματου, που άρχισε περίπου στις 14:00 τοπική ώρα [19:00 ώρα Ελλάδας] έγινε υπό συνθήκες απόλυτης ηρεμίας. Έφθασε με τελεφερίκ και έγινε δεκτός από παιδική χορωδία πριν να εγκαινιάσει την έδρα μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία ενθαρρύνει τους κατοίκους να διαβάζουν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ