Ε.Ε.: Η Βρετανία αντίθετη στην διακοπή της διεύρυνσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ε.Ε.: Η Βρετανία αντίθετη στην διακοπή της διεύρυνσης

«Η Μ. Βρετανία είναι αντίθετη στο πάγωμα της διεύρυνσης» αναφέρει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique, το οποίο επισημαίνει ότι ο Βρετανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντέιβιντ Λίβιγκτον δήλωσε χθες ότι η χώρα του είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο παγώματος της διαδικασίας διεύρυνσης, όπως προτείνουν ορισμένες χώρες λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε μία ξεκάθαρη αρχή: εάν πρόκειται για κάποια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται και εκπληρώνει απόλυτα τα κριτήρια της ένταξης, τότε έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος χωρίς να έρχεται αντιμέτωπη με "ναι μεν αλλά"», δήλωσε χθες από τη Λετονία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «απορρίπτουμε την ιδέα ότι μετά την ένταξη της Κροατίας, θα πρέπει να έχουμε ένα είδος τεχνικής διακοπής στη διαδικασία της διεύρυνσης». Ο Λετονός ομόλογός του Έντγκαρ Ρίνκεβιτς υπογράμμισε ότι «μοιραζόμαστε και εμείς την άποψη ότι η διαδικασία της διεύρυνσης πρέπει να εξακολουθήσει στα Βαλκάνια. Δεν μπορούσε να αφήσουμε εκτός Ένωσης έναν στρατηγικό παίκτη τόσο σημαντικό όπως είναι η Τουρκία».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ