Η Βάλερι Έιμος στην Τουρκία για να επισκεφθεί καταυλισμούς Σύρων προσφύγων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Βάλερι Έιμος στην Τουρκία για να επισκεφθεί καταυλισμούς Σύρων προσφύγων

Η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος έφθασε σήμερα στην Τουρκία μετά την επίσκεψή της στη Συρία και θα μεταβεί σε καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν χιλιάδες σύρους πρόσφυγες, είπε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Όλο και περισσότεροι σύροι πρόσφυγες περνούν στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες μετά τις επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στη συνοικία της Χομς, Μπάμπα Αμρ, με στόχο την απομάκρυνση των αντικαθεστωτικών από την περιοχή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Κατά την επίσκεψή της στη Συρία, η Έιμος δήλωσε σοκαρισμένη από την εικόνα που συνάντησε στην Μπάμπα Αμρ και ζήτησε να πληροφορηθεί τι συνέβη στους κατοίκους της, οι οποίοι άντεξαν την 26ημερη στρατιωτική πολιορκία προτού οι αντικαθεστωτικοί αποσυρθούν από εκεί πριν από μια εβδομάδα.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Έιμος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη μια το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) στην Άγκυρα.

Η Έιμος πρόκειται στη συνέχεια να πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το υπουργείο.

Περίπου 1.200 Σύροι είναι εγγεγραμμένοι στους καταυλισμούς οι οποίοι στήθηκαν για να τους προσφέρουν καταφύγιο στη νότια επαρχία της Τουρκίας, Χατάι, ύστερα από την άφιξη περίπου 800 προσφύγων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ