Γερουλάνος - Φούχτελ: «Ο τουρισμός μας συνδέει, η συνεργασία μας ενισχύεται» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Γερουλάνος - Φούχτελ: «Ο τουρισμός μας συνδέει, η συνεργασία μας ενισχύεται»

«Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ήταν το μήνυμα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και υπεύθυνου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χάνς-Γιοάχιμ Φούχτελ, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα απόψε, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, στο περίπτερο του ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην ελληνική αντιπροσωπεία συνοδευόταν από βουλευτές, δημάρχους και ταξιδιωτικούς οργανισμούς από ολόκληρη την Γερμανία, δήλωσε ότι οι συμπατριώτες του ταξιδεύουν ευχαρίστως στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «επειδή ταξίδι δεν σημαίνει μόνο διακοπές, επιθυμούμε να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον» και εξέφρασε την προθυμία να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για την προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών. Σημείωσε δε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, κυρίως με την εντατικοποίηση των κοινών δράσεων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, παρουσίασε ως απτό παράδειγμα αποτελεσματικής ελληνογερμανικής συνεργασίας τους Δημάρχους του Λαγκαδά και της περιοχής Στέγκλιτς-Τσέλεντορφ του Βερολίνου, οι οποίες έχουν αδελφοποιηθεί και αυτή την περίοδο συνεργάζονται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κάλεσε και άλλους δημάρχους να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας.

Ανάλογη πρόσκληση απηύθυνε προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη αυτή η κρίση να γίνει ευκαιρία για την διεύρυνση και την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών. Τόνισε ότι ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται την στήριξη της Γερμανίας και επανέλαβε ότι οι διαχρονικές σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών δεν πρέπει να αφήνονται στις ακραίες φωνές, οι οποίες, όπως είπε, δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε την γερμανική πλευρά ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ονειρεμένος τουριστικός προορισμός, όπου οι Γερμανοί είναι ευπρόσδεκτοι και τόνισε ότι «η εντατικότερη επαφή μεταξύ των πολιτών μας θα δώσει ώθηση στη φιλία, την κατανόηση και την συνεργασία». Σε ό,τι αφορά ειδικά τον Τουρισμό, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στον ιαματικό τουρισμό, τομέα τον οποίο η Ελλάδα επιθυμεί να αναπτύξει και για τον οποίο η Γερμανία διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ