Περίπου 50 ορφανά από τη Βόρεια Κορέα κρύβονται στην Κίνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Περίπου 50 ορφανά από τη Βόρεια Κορέα κρύβονται στην Κίνα

Περίπου 50 παιδιά από τη Βόρεια Κορέα που διέφυγαν από το ορφανοτροφείο στο οποίο ζούσαν, στην πατρίδα τους, κρύβονται στην Κίνα, δήλωσε σήμερα μια βουλευτής της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, το οποίο επικαλέσθηκε τη βουλευτή της αντιπολίτευσης Παρκ Σουν-Γιανγκ, τα παιδιά αυτά που ζούσαν στο ορφανοτροφείο της μεθοριακής πόλης Χιεζάν, στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, διέσχισαν τα σύνορα με την Κίνα στις 29 Φεβρουαρίου.

«Ευτυχώς, δεν ακούσαμε να τα συνέλαβε η κινεζική αστυνομία», τόνισε.

Τριάντα παιδιά είχαν διαφύγει από το ίδιο ορφανοτροφείο τον Δεκέμβριο, πρόσθεσε η βουλευτής. Είκοσι από αυτά συνελήφθησαν από βορειοκορεάτες φρουρούς και ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ενώ τα άλλα δέκα συνελήφθησαν από την κινεζική αστυνομία, η οποία θέλει να τα στείλει πίσω στην πατρίδα τους.

Οι ηλικίες των παιδιών δεν είναι γνωστές.

Το Πεκίνο, σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, θεωρεί τους Βορειοκορεάτες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους μέσω της Κίνας οικονομικούς μετανάστες και όχι πολιτικούς πρόσφυγες. Εάν τους συλλάβει η κινεζική αστυνομία τους στέλνει πίσω στη Βόρεια Κορέα όπου κινδυνεύουν με κοινωνική απομόνωση, φυλάκιση ακόμα και θάνατο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, κάποιους τους στέλνουν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και τους υποβάλλουν σε βασανιστήρια.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ