Ολλανδία: Κάθειρξη 28 ετών κατά του Σέρβου υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι ζητεί το ΔΠΔ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ολλανδία: Κάθειρξη 28 ετών κατά του Σέρβου υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι ζητεί το ΔΠΔ

Ποινή κάθειρξης 28 ετών ζήτησε σήμερα η εισαγγελία για τον Σέρβο υπερεθνικιστή ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Η κατηγορούσα αρχή ζητεί ποινή κάθειρξης 28 ετών», τόνισε ο Ματίας Μάρκουσεν, εκπρόσωπος του γραφείου της εισαγγελίας, κατά τη διάρκεια της δίκης στην έδρα του ΔΠΔ στη Χάγη.

Ο 57χρονος πρόεδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) κατηγορείται για εγκλήματα διαπραχθέντα στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και την Κροατία κατά τη χρονική διάρκεια μεταξύ του 1991-95 εναντίον μη Σέρβων αμάχων-κυρίως θύματά του ήσαν Κροάτες και μουσουλμάνοι-με στόχο μία «εθνοκάθαρση» στις περιοχές εκείνες.

Κρατούμενος από τις 24 Φεβρουαρίου στο κέντρο κράτησης του ΔΠΔ στη Χάγη, μετά την οικειοθελή του παράδοση, ο Σέσελι επέλεξε να υπερασπισθεί ο ίδιος τον εαυτό του και έχει δηλώσει μη ένοχος για τα όσα του προσάπτονται στο κατηγορητήριο. Η δίκη του έχει ξεκινήσει το 2007.

Χαρακτηρισμένος από την πολιτική αγωγή ως «κύριος προπαγανδιστής της Μεγάλης Σερβίας», ο Σέσελι αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και άλλες έξι για εγκλήματα πολέμου, όπως προγραφές, εκτοπισμούς, δολοφονίες και βασανισμούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ