Αφγανιστάν: Έξι Βρετανοί στρατιώτεςνεκροί έπειτα από έκρηξη στην Χελμάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Έξι Βρετανοί στρατιώτεςνεκροί έπειτα από έκρηξη στην Χελμάντ

Εξι Βρετανοί στρατιώτες αγνοούνται, και πιστεύεται ότι είναι νεκροί, έπειτα από έκρηξη στο θωρακισμένο όχημα επί του οποίου επέβαιναν κατά τη διάρκεια περιπολίας στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Πέντε από τους στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Τάγμα του Συντάγματος του Γιόρκσάιρ και ένας από το 1ο Τάγμα The Duke του Συντάγματος του Λάνκαστερ.

«Αυτό το τραγικό γεγονός μάς υπενθυμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και οι άνδρες των ενόπλων μας δυνάμεων στο Αφγανιστάν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Αμυνας Φιλ Χάμοντ καταδικάζοντας με σφροδρότητα τους υπεύθυνους της επίθεσης αυτής , οι οποίοι «δεν θα καταφέρουν να εκτρέψουν μία αποστολή που έχει ως στόχο την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας και η οποία σημειώνει σημαντική πρόοδο στην επαρχία Χελμάντ».

Η Βρετανία είναι η δεύτερη σε μέγεθος δύναμη στο Αφγανιστάν μετά τις ΗΠΑ με 9.500 στρατιώτες. Το σύνολο των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων θα έχει αποσυρθεί από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014. Πριν από τη σημερινή επίθεση ο αριθμός των νεκρών Βρετανών στρατιωτών ανερχόταν σε 398.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ