Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενδέχεται να απαγορεύσει διαφήμιση προστασίας ζώων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενδέχεται να απαγορεύσει διαφήμιση προστασίας ζώων

Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε σήμερα σε δημόσια ακρόαση την προσφυγή της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας των Ζώων κατά της Αγγλίας ( Animal Defenders International c. Royaume-Uni), με την οποία υποστηρίχθηκε ότι κακώς, οι βρετανικές αρχές απαγόρευσαν την μετάδοση διαφημίσεων για τη δράση της οργάνωσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, που έχει έδρα την Βρετανία και αγωνίζεται για την προστασία των ζώων από τον πόνο, ξεκίνησε, το 2005, μία εκστρατεία κατά της έκθεσης των πρωτογενών θηλαστικών σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο και επιχείρησε να διαφημίσει, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, την εν λόγω δράση.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Βρετανίας ("BACC") ωστόσο αρνήθηκε να επιτρέψει την μετάδοση των σχετικών διαφημιστικών μηνυμάτων, ισχυριζόμενο ότι τα μηνύματα αυτά προέρχονταν από μία πολιτική-μη φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ η απόφαση του επικυρώθηκε τόσον από το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2006 όσον και από την Βουλή των Λόρδων ον Μάρτιο του 2008.

Στις 11 Σεπτέμβριου του 2008, η Οργάνωση προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου υποστηρίζοντας ότι με την εν λόγω απαγόρευση είχει παραβιασθεί το δικαίωμα της, στην ελευθερία της έκφρασης.

Στις 29 Νοεμβρίου 2011, το τμήμα του Δικαστηρίου στο οποίο είχε ανατεθεί η υπόθεση, έκρινε ότι η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα πρέπει να γίνει από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου, δεδομένου ότι η εν λόγω προσφυγή θέτει ένα σοβαρό θέμα που επηρεάζει την ερμηνεία της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή των Πρωτοκόλλων της.

Μετά την σημερινή δημόσια ακρόαση, το Δικαστήριο θα εκδώσει σε μεταγενέστερο χρόνο, ως είθισται, την τελεσίδικη απόφαση του.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ