Επίσκεψη της «εναλλακτικής τρόικας» στα γραφεία της ΕΣΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επίσκεψη της «εναλλακτικής τρόικας» στα γραφεία της ΕΣΕΕ

Στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου βρέθηκε η «alternative Troika» που αποτελείται από τους Ευρωβουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Elisa Ferreira (Πορτογαλία), Robert Goebbels (Λουξεμβούργο) και Ivailo Kalfin (Βουλγαρία), καθώς και από την επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοπά, με σκοπό την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου για τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Η ηγεσία του ελληνικού εμπορίου, σε συνέχεια των επισκέψεων της ΕΣΕΕ στις Βρυξέλλες, επαναδιατύπωσε τις θέσεις των Ελλήνων εμπόρων για την αναγκη διατήρησης της απασχόλησης, διαμόρφωσης ενός σταθερού εθνικού φορολογικού συστήματος και μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι οι μειώσεις μισθών δεν θα ωφελήσουν την αγορά, τόνισε ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Επίσης, τονίστηκε ότι η Ελλάδα έχει αρκετές αναπτυξιακές επιλογές, αφού αξιοποιώντας την ελληνική ναυτιλία μπορεί να γίνει ο διαμετακομιστικός κόμβος του ευρωπαϊκού εμπορίου της Μεσογείου και οι μικρομεσαίες εισαγωγικές εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και εξαγωγικές.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η εμπορική χωροταξία και τα clusters μπορούν να βοηθήσουν τη δημιουργία open malls ή street malls στα κέντρα των πόλεων και να αποτρέψουν πολλές εμπορικές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ