«Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» ταξιδεύουν στη... Νέα Υόρκη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

«Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» ταξιδεύουν στη... Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη «ταξιδεύουν» οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών στην Ελλάδα, από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Το έργο, μια σάτιρα του σύγχρονου νεόπλουτου επαρχιώτη Έλληνα και του μεταμοντέρνου ρατσισμού του, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, θα παρουσιαστεί από το θεατρικό οργανισμό «Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού» (ΚΕΠ).

Σε συνέντευξή της στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, η Ιωάννα, Κατσαρού ανέφερε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο έργο, διότι ασκεί σκληρή κριτική στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία και στην αλλοτρίωσή της.

«Ίσως, οι ήρωες του έργου μάς δώσουν μια εικόνα για το γιατί και το πώς έφτασε η χώρα μας σε αυτό το σημείο», επισήμανε η Ιωάνναν Κατσαρού, η οποία πιστεύει πως η παράσταση «θα μιλήσει», ίσως με ένα διαφορετικό τρόπο, στους Έλληνες της ομογένειας, γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει μετανάστευση. Γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι ξένος σε μια χώρα, που δεν είναι η πατρίδα σου, τι σημαίνει να γίνεσαι θύμα διακρίσεων και ρατσισμού».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Δημήτρης Μποζίνης, Τίνα Γιωτοπούλου, Χρίστος Αλεξανδρίδης, Θεοδώρα Λουκά, Αντώνης Αρμέφτης, Σοφία Τσεκούρα, Χριστίνα Σιαπκάρα, Ακης Ντόνος και Νίκος Καρράς.

Αναφερόμενη στην δύναμη της Τέχνης και της επιρροής που ασκεί σε ανθρώπους και καταστάσεις, η σκηνοθέτιδα τονίζει, ότι μέσα από αυτή μπορείς να συσπειρώσεις δυνάμεις, να ενώσεις ανθρώπους, να δημιουργήσεις ταυτότητα.

«Η γλώσσα και ο πολιτισμός, είναι δυο από τα πιο σημαντικά μέσα δημιουργίας ταυτότητας». Για παράδειγμα, στη συναυλία αφιέρωμα στον Ελύτη, που οργάνωσε πρόσφατα το ΚΕΠ, είδα ένα κατάμεστο από ανθρώπους θέατρο να τραγουδάει Ελύτη, να συγκινείται με τη μουσική του Θεοδωράκη, να συναντιέται και να συζητά. Μόνο η Τέχνη μπορεί να βγάλει τους ανθρώπους από το καθημερινό κλειστό καβούκι τους και να τους κάνει κοινωνούς μιας ευρύτερης ιδέας», καταλήγει η Ιωάννα Κατσαρού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ