Αυστραλία: Αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ βελτιώνεται η κατάσταση στην Ευρώπη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ βελτιώνεται η κατάσταση στην Ευρώπη

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα επίσημα επιτόκια στην Αυστραλία θα παραμείνουν αμετάβλητα, έως το τέλος του έτους.

Η Κεντρική Τράπεζα (Reserve Bank of Australia) αποφάσισε την Τρίτη να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 4, 25%, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να εξομαλύνεται και η αυστραλιανή οικονομία να βελτιώνεται.

Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα επιτόκια έμειναν αμετάβλητα, δεν αποκλείεται οι τράπεζες να αυξήσουν εκ νέου τα επιτόκιά τους με το δικαιολογητικό ότι τους κοστίζει ακριβά η άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ήδη η τράπεζα Bank of Queensland αύξησε τα επιτόκια της κατά 0,10% και εκφράζονται φόβοι πως το παράδειγμα της θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες.

«Με την ανάπτυξη να αναμένεται κοντά στην τρέχουσα τάση και τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο, το εκτελεστικό συμβούλιο έκρινε ότι η νομισματική πολιτική παραμένει κατάλληλη προς το παρόν» σχολίασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γκλεν Στίβενς ο οποίος πρόσθεσε πως η κατάσταση στην Ευρώπη «εχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με αυτό που επικρατούσε πέρσι».

Τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες δείχνουν ότι οι αυστραλιανές εξαγωγές αυξήθηκαν 2.2% στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2011.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ