Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει 50 εκ. δολάρια στην Παλαιστινιακή Αρχή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει 50 εκ. δολάρια στην Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τρεις δωρεές συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην Παλαιστινιακή Αρχή για προγράμματα ανάπτυξης στην κεντρική διοίκηση, τους δήμους και στον ηλεκτρισμό.

Είναι η πρώτη φορά από το Μάιο του 2010 που η Παγκόσμια Τράπεζα, της οποίας η έδρα είναι στην Ουάσινγκτον, αποδεσμεύει πόρους για τους Παλαιστίνιους.

Η μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, πρέπει «να στηρίξει την πρόοδο των βασικών μεταρρυθμίσεων της Παλαιστινιακής Αρχής οι οποίες θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Η δωρεά προέρχεται από τη Διεθνή Εταιρία Ανάπτυξης (IDA), μια θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας που συνεργάζεται με τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επικαλέστηκε στόχους τη δημοσιονομική διαφάνεια, την «αποτελεσματική χρήση των δημοσίων οικονομικών» και μια «καλύτερη διαχείριση των υπηρεσιών ηλεκτρισμού».

Μια δεύτερη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων προορίζεται για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Λωρίδα της Γάζας. Θα καταβληθεί από το Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος, το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συντονισμό με άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Τέλος, μια τρίτη δωρεά δύο εκατομμυρίων δολαρίων που έδωσε η IDA πρέπει να «στηρίξει τους δήμους στη βελτίωση της διαχείρισής τους και της διοίκησής τους».

Ακόμη κι αν λαμβάνουν συμβουλές και οικονομική βοήθεια από τη Παγκόσμια Τράπεζα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη που αποκαλούνται επισήμως «Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας" από το διεθνή τραπεζικό οργανισμό, δεν είναι μια χώρα μέλος του».

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ