ΗΠΑ: Την 28η Μαρτίου θα ανακοινωθεί η ποινή του «εμπόρου του θανάτου», Μπουτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Την 28η Μαρτίου θα ανακοινωθεί η ποινή του «εμπόρου του θανάτου», Μπουτ

Η ποινή σε βάρος του Ρώσου Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για λαθρεμπόριο όπλων τον περασμένο Νοέμβριο, θα ανακοινωθεί την 28η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και όχι την 12η Μαρτίου όπως προγραμματιζόταν προηγουμένως, είπε χθες μια δικαστική πηγή.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της ποινής αποφασίστηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης, είπε η ίδια πηγή.

Ο Βίκτορ Μπουτ, 45 ετών, πρώην αξιωματικός του ρωσικού στρατού, κρίθηκε ένοχος την 2α Νοεμβρίου όλων των κατηγοριών οι οποίες τον βάρυναν. Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν μια ποινή από 25 χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Ο έμπορος όπλων, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «ο έμπορος του θανάτου», δικάστηκε στη Νέα Υόρκη μετά την έκδοσή του από την Ταϊλάνδη, αφού αποπειράθηκε να πωλήσει το 2008 ένα φορτίο τουφεκιών και πυραύλων σε αμερικανούς μυστικούς πράκτορες οι οποίοι υποδύονταν τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Συνελήφθη το 2008 στην Ταϊλάνδη αφού δέχτηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να πουλήσει τα όπλα στους δήθεν αντάρτες οι οποίοι έλεγαν ότι ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν για να καταρρίψουν αμερικανικά ελικόπτερα τα οποία συμβάλλουν στις επιχειρήσεις του κολομβιανού στρατού εναντίον των FARC.

Πέρα από τις κατηγορίες που του απηύθυνε η αμερικανική δικαιοσύνη, ο Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος είχε εμπνεύσει το ρόλο που ενσάρκωσε ο Νίκολας Κέιτζ στην ταινία του Άντριου Νίκολ Lord of War (Κυρίαρχος του Παιχνιδιού, 2005), φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ένα στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου για να μεταφέρει και να πωλεί όπλα στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ