Ταϋλάνδη: Στρατιώτες κατηγορούνται για βιασμό ανήλικης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ταϋλάνδη: Στρατιώτες κατηγορούνται για βιασμό ανήλικης

Δύο στρατιώτες οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 16χρονης μουσουλμάνας έφηβης στην σπαρασσόμενη από τη βία επαρχία Πατάνι της νότιας Ταϋλάνδης παραδόθηκαν στην αστυνομία, αναφέρουν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σήμερα.

Οι στρατιώτες Ουινάι Κλανγκουιτσάι και Σομιός Τζανταραπούτ παραδόθηκαν χθες στην αστυνομία στην πόλη Πατάνι, 700 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, και αντιμετωπίζουν δίωξη για βιασμό και την δια της βίας απομάκρυνσης ανήλικης από τους γονείς της, γράφει η εφημερίδα Bangkok Post.

Ο Ουινάι κατηγορείται ότι βίασε το κορίτσι τον Ιανουάριο, και ο Σομιός φέρεται να μαγνητοσκόπησε την πράξη του και να ανήρτησε το βίντεο στο Διαδίκτυο, γεγονός που είχε αποτέλεσμα την έναρξη έρευνας από τις αρχές.

Οι τρεις νοτιότερες επαρχίες της Ταϋλάνδης, Πατάνι, Ναρατιβάτ και Γιάλα, είναι οι μόνες στο βασίλειο της Ταϋλάνδης όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι. Στην υπόλοιπη χώρα κυριαρχούν οι βουδιστές.

Μια αυτονομιστική εξέγερση στις τρεις επαρχίες του λεγόμενου «βαθέως νότου» της Ταϊλάνδης σοβεί από το 2004 και έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 5.243 ανθρώπους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ