Ενδιαφέρεται για τις Κυπριακές Προεδρικές εκλογές του 2013 η Ερατώ Μαρκουλλή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ενδιαφέρεται για τις Κυπριακές Προεδρικές εκλογές του 2013 η Ερατώ Μαρκουλλή

«Ούτε ενδιαφέρομαι, αλλά και ούτε έχω προσεγγισθεί από οποιονδήποτε» δήλωσε, κατηγορηματικά, η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Μαρκουλλή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για πιθανή υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2013.

Σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα «ikypros», αναφέρει ότι αυτό που την προβληματίζει σοβαρά «είναι η έλλειψη ενότητας στον πολιτικό κόσμο, σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, με πολλούς και βέβαιους κινδύνους να ελλοχεύουν. Τίποτε άλλο δεν με απασχολεί».

Για το Κυπριακό, η κ. Μαρκουλλή εκτιμά ότι η Τουρκία παρεμποδίζει τις συνομιλίες και προχωρά στο «σχέδιο Β», που είναι η λύση δύο κρατών.

Η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά, επισημαίνει η Κύπρια ΥΠΕΞ, στοχεύουν σε ναυάγιο της όλης διαδικασίας και γι' αυτό πιέζουν για μια πολυμερή συνάντηση- και όχι διεθνή διάσκεψη- η οποία βέβαια θα οδηγηθεί σε αποτυχία και θα επισφραγίσει το αδιέξοδο.

«Εμείς, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στους στόχους μας για επανένωση και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Το πότε θα επιτευχθεί, είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω» καταλήγει η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ