Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Αλεξάνδειας οργανώνει το ελληνικό προξενείο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Αλεξάνδειας οργανώνει το ελληνικό προξενείο

Συναυλία κλασικής μουσικής, στην αίθουσα της Όπερας της Αλεξάνδρειας «Sayed Darwish», διοργανώνουν το Σάββατο, 10 Μαρτίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), παράρτημα Αλεξανδρείας.

Η πρώτη υψηλού επιπέδου και αισθητικής εκδήλωση της Όπερας, μετά από ένα και περισσότερο χρόνο, σηματοδοτεί με τον πιο δημιουργικό και καλαίσθητο τρόπο την διαχρονική φιλία μεταξύ των λαών της Αιγύπτου και της Ελλάδος, ισχυρό «συστατικό» της οποίας είναι η ελληνική παρουσία στην Αλεξάνδρεια. Ως γνωστόν ο Ελληνισμός της πόλης, που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, αποτελεί διαχρονικό, ενεργό και ζωντανό κύτταρό της και όπως πάντοτε μοιράζεται την ιστορία της πόλης. Έτσι και σήμερα είναι κοντά της, στηρίζοντας την προσπάθεια να ξαναβρεί το βηματισμό της στην καινούργια πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της συναυλίας η σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες και αποσπάσματα από όπερες Ευρωπαίων συνθετών, όπως Verdi, Bizet κ.ά., πλαισιωμένοι από τους μουσικούς Γιάννη Γεωργιάδη, βιολί και Βασίλη Βαρβαρέσσο, πιάνο.

Η πραγματοποίηση της συναυλίας γίνεται εφικτή χάρη στην ευγενική χορηγία επιχειρήσεων του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ