ΕΕ: Πολύ λίγες οι γυναίκες στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΕΕ: Πολύ λίγες οι γυναίκες στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια

Πολύ λίγες εξακολουθούν να είναι οι γυναίκες που κατέχουν θέσεις σε εταιρικά διοικητικά συμβούλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία ανακοίνωσε ακόμη ότι η Επιτροπή εξετάζει την επιβολή ποσοστώσεων για τις γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Πέρσι η επίτροπος ζήτησε από τις ευρωπαϊκές εταιρείες να λάβουν αξιόπιστα εθελοντικά μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγει στη νομοθεσία αν αποτύχουν να δράσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια αυξήθηκε από 11,8% το 2010 σε 13,7% αυτόν τον Ιανουάριο.

«Προς μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι παρά τα αιτήματά μας, η αυτορρύθμιση δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής ικανοποιητικά αποτελέσματα», δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ.

Η Ευρωπαία Επίτροπος έχει ζητήσει από τις ευρωπαϊκές εταιρείες να υπογράψουν μία δέσμευση για την αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης στα διοικητικά συμβούλια στο 30% μέχρι το 2015 και στο 40% μέχρι το 2020.

Ωστόσο μόνο 24 εταιρείες έχουν δεσμευθεί, μεταξύ των οποίων η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών LVMH.

Η Επιτροπή δρομολόγησε από σήμερα δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου.

«Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα η Ευρώπη να σπάσει τη γυάλινη οροφή που συνεχίζει να φράζει την πρόσβαση των προικισμένων γυναικών στην ηγεσία των εισηγμένων εταιρειών της Ευρώπης. Θα συνεργαστώ στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλα τα κράτη μέλη για να φέρω την αλλαγή», σημείωσε.

Οποιαδήποτε πρόταση της Ρέντινγκ πρέπει να εγκριθεί από τα τρία τέταρτα των 27 κρατών- μελών της ΕΕ και έπειτα να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια προκειμένου να ισχύσει.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ