Γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στη διαχείριση επισφαλών δανείων και χρέους στην Αλβανία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στη διαχείριση επισφαλών δανείων και χρέους στην Αλβανία

Γερμανική εταιρεία από το Αμβούργο, γνωστή για τη διαχείριση των επισφαλών δανείων και του χρέους, ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου έχει αρχίσει επίσημα το «επιχειρείν» στην αλβανική αγορά.

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία, η οποία έχει παρουσία σε 27 χώρες ανά τον κόσμο, γνωστοποιεί ότι η απόφασή της να εισέλθει στην Αλβανία ελήφθη ύστερα από απαίτηση των πελατών της που δραστηριοποιούνται στη χώρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα με ανεξόφλητα χρέη.

Η εταιρεία EOS δραστηριοποιείται στο χώρο διαχείρισης επισφαλών για λογαριασμό των πελατών, όπως τράπεζες και ιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, που επικαλείται ο αλβανικός Τύπος, η αλβανική αγορά του χρέους είναι παρόμοια με εκείνη των χωρών της περιοχής.

Επί τρία χρόνια, η αλβανική τραπεζική αγορά και γενικώς όλη η οικονομία της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ισχυρή αύξηση των επισφαλών δανείων.

Σε σύγκριση με το 2008, τα ανεξόφλητα δάνεια από τις τράπεζες έχουν αυξηθεί περίπου κατά πέντε φορές: από 3,92% του συνόλου στο περίπου 19% το 2011.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ