Η Μαρίν Λεπέν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στα προάστια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Μαρίν Λεπέν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στα προάστια

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στα προάστια και θα καταστήσει δυσκολότερο για τους μετανάστες να λαμβάνουν τη γαλλική υπηκοότητα εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Απευθυνόμενη στους περίπου 3.000 υποστηρικτές της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μασσαλία, η Λεπέν κατηγόρησε τον σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του προς τους Γάλλους, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής του να «καθαρίσει» τις υποβαθμισμένες γειτονιές.

«Που είναι η Karcher;», διερωτήθηκε η Λεπέν αναφερόμενη στην υπόσχεσή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών το 2005 να πάρει μια σκούπα Karcher και να "καθαρίσει" τα προάστια όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στη Μασσαλία: κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011, οι αρχές κατέγραψαν αύξηση 40% σε ένοπλες ληστείες και 9% σε ανθρωποκτονίες. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν.

«Η Μασσαλία έχει γίνει ένα θλιβερό σύμβολο της φρικτής αποτυχίας του Νικολά Σαρκοζί στο ζήτημα της ασφάλειας», είπε στους οπαδούς της η Λεπέν, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Μαρίν, πρόεδρε» και «(Νικολά Σαρκοζί) άντε χάσου».

Η Λεπέν, η οποία έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις, μετά το φαβορί, Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολά Σαρκοζί, είπε ότι θα «πάρει πίσω (από τους εγκληματίες) κάθε τετραγωνικό μέτρο» της πόλης.

Η προτεινόμενη πολιτική της Λεπέν της "μηδενικής ανοχής" προβλέπει την απέλαση στη χώρα τους των «ξένων παραβατών» και τον τερματισμό της πρακτικής της απελευθέρωσης των κρατουμένων νωρίτερα λόγω καλής συμπεριφοράς.

Η Μασσαλία, μια πόλη με υψηλά ποσοστά μετανάστευσης και ανεργίας, είναι "οχυρό" του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.

Στις περυσινές τοπικές εκλογές το Μέτωπο ήρθε δεύτερο στο κάθε από τα 11 καντόνια της Μασσαλίας.

Η χθεσινή προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η Λεπέν προσπαθεί να εξασφαλίσει τις 500 υπογραφές που απαιτούνται ώστε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος μέχρι τις 15 Μαρτίου που εκπνέει η προθεσμία.

Την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι χρειάζεται ακόμη 48 υπογραφές.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ