Γαλλία: Οι δεξιοί την «πέφτουν» στους αριστερούς για την επίθεση στο Σαρκοζί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Οι δεξιοί την «πέφτουν» στους αριστερούς για την επίθεση στο Σαρκοζί

Ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές απέστειλε σήμερα μία οξύτατη επιστολή στον ομόλογό του στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ, ζητώντας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα να ελέγξει τα στελέχη του που είχαν αποδοκιμάσει τον πρόεδρο.

Ο Σαρκοζί είχε αποδοκιμασθεί χθες από ένα πλήθος αριστερών και Βάσκων ακτιβιστών κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπαγιόν, στις βασκικές περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ειδικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν όταν το πλήθος άρχισε να σφυρίζει κατά του Σαρκοζί, να του πετά μπάλες από τσαλακωμένα προεκλογικά φυλλάδια και να εκτοξεύει αυγά στην προθήκη του μπαρ όπου είχε καταφύγει.

«Οι προσβολές σε βάρος ενός υποψηφίου δεν θα γίνουν ανεκτές. Αυτά τα έκτροπα δεν εξυπηρετούν ούτε την προεκλογική εκστρατεία, ούτε τη δημοκρατία», τονίζει ο Γκιγιόμ Λαμπέρ προς τον ομόλογό του επικεφαλής της εκστρατείας του Ολάντ, Πιερ Μοσκοβισί -- πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Για τον λόγο αυτόν σας καλώ να είσθε προσεκτικός στο μέλλον και να διασφαλίσετε πως τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος και οι αντιπρόσωποί του δεν λαμβάνουν οδηγίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Μπαγιόν, να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, που αποβλέπουν στη διατάραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί».

Ο Σαρκοζί, φθάνοντας χθες βράδυ στις Βρυξέλλες για την σύνοδο της ΕΕ, χαρακτήρισε «άξεστους» όσους τον αποδοκίμασαν του, ενώ ο Ολάντ -μιλώντας χθες στην πόλη της Λιόν- δεν αναφέρθηκε άμεσα στο γεγονός, τόνισε όμως πως δεν υπάρχει δικαιολογία για λεκτική ή σωματική βία.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ