Τουρκική τράπεζα δείχνει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αίγυπτο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκική τράπεζα δείχνει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αίγυπτο

Τις δραστηριότητες της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο προτίθεται να εξαγοράσει η τουρκική "Is Bankasi" σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η «Is Bankasi» για τον λόγο αυτόν «έχει ήδη έλθει σε επαφή με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που είναι κυρίαρχοι στην Αίγυπτο». Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η Πειραιώς Αιγύπτου έχει ενεργητικό ύψους 1 δισ. ευρώ και ότι διαθέτει 49 υποκαταστήματα.

Η «Μιλιέτ» γράφει ότι η τουρκική τράπεζα στις 25 Ιουνίου 2010 είχε ανοίξει αντιπροσωπεία στο Κάϊρο και ότι τον Δεκέμβριο του 2010 είχε αγοράσει την «Bank Sofia» στη Ρωσία.

Τα καθαρά κέρδη της τουρκικής τράπεζας για το 2011 ανήλθαν στα 2,7 δισ. λίρες (περίπου 1,15 δισ. ευρώ). Ο πρόεδρός της Αντνάν Μπαλί, πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως το περιοδικό«The Banker» έχει κατατάξει την τράπεζα στην εκατοστή θέση στον κατάλογο των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο στη βάση κεφαλαίου και πρώτη μεταξύ των τραπεζών της Τουρκίας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ