Καταθέσεις μαρτύρων σήμερα για το πραξικόπημα του 2003 στην Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καταθέσεις μαρτύρων σήμερα για το πραξικόπημα του 2003 στην Τουρκία

Δυο πρώην διοικητές του τουρκικού στρατού πρόκειται να καταθέσουν σήμερα σε δίκη για μια αποτραπείσα απόπειρα πραξικοπήματος του 2003, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι στρατηγοί Γιασάρ Μπουργιουκανίτ και Ιλκέρ Μπασμπούγκ, όπως και ο σημερινός διοικητής της χωροφυλακής, στρατηγός Μπεκίρ Καλιοντζού, έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη αυτή στην οποία δικάζονται 200 στρατιωτικοί.

Οι τούρκοι στρατηγοί κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε τζαμιά και ότι επεδίωκαν την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα για να ανοίξει ο δρόμος για στρατιωτικό πραξικόπημα το 2003, το οποίο ποτέ δεν έγινε.

Ο στρατηγός Μπασμπούγκ, ο οποίος ήταν αρχηγός του στρατού από το 2008 ως το 2010, έχει συλληφθεί στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, στην οποία κατηγορείται για απόπειρα δημιουργίας ιστότοπων αντικυβερνητικής προπαγάνδας.

(AΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ