Πούτιν: «Ο Μεντβέντεφ θα είναι ο πρωθυπουργός μου» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πούτιν: «Ο Μεντβέντεφ θα είναι ο πρωθυπουργός μου»

Το φαβορί των ρωσικών προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε πως ο σημερινός αρχηγός του κράτους, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα τον αντικαταστήσει ως πρωθυπουργό βάσει μιας συμφωνίας που συνήψαν μεταξύ τους στο παρελθόν.

«Όπως έχω πει ήδη, αν οι πολίτες της χώρας μού εμπιστευθούν τη θέση του προέδρου της χώρας, τότε θα πρότεινα τον κ. Μεντβέντεφ για επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρωσίας», δήλωσε.

«Σε τι είναι αυτό ασυνήθιστο; Λέμε σαφώς και εντίμως στη χώρα αυτό που προτείνουμε», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για μια τρίτη διαδοχική προεδρική θητεία έπειτα από εκείνες που ολοκλήρωσε από το 2000 ως το 2008, είχε αφήσει την προεδρία στον Μεντβέντεφ, ο οποίος αποσύρθηκε τώρα από το προσκήνιο για να επιτρέψει την επιστροφή, φέτος, του μέντορά του στο Κρεμλίνο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε πως είχε συμφωνήσει πριν από καιρό με τον Μεντβέντεφ το σενάριο αυτό, το οποίο προέβλεπε, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των δύο θα ήταν ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012.

«Συμφωνήσαμε στο παρελθόν πως ο ένας από τους δυο μας θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Πούτιν, «και στο τέλος του περασμένου χρόνου ήταν σαφές πως η δημοτικότητα του υπηρέτη σας ήταν ανώτερη αυτής του Μεντβέντεφ», συνέχισε.

«Και ως εκπρόσωποι της ίδιας πολιτικής δύναμης, πρέπει να δράσουμε με αλληλεγγύη, να μην βασιστούμε σε προσωπικά συμφέροντα (...) πρέπει να κρίνουμε ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες, σε ποιόν θα εκφράσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους και ποιός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξηγώντας γιατί ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δέχθηκε να μην είναι υποψήφιος.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ