Πούτιν: Καμία ιδιαίτερη σχέση δεν έχουμε με τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πούτιν: Καμία ιδιαίτερη σχέση δεν έχουμε με τη Συρία

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, σε συνέτευξη του στα ξένα μέσα ενημέρωσης πως η χώρα του δεν έχει «καμιά ιδιαίτερη σχέση με την Συρία», αλλά διατηρεί «μια συγκεκριμένη στάση αρχών» στην διευθέτηση ανάλογων συγκρούσεων.

«Δεν έχουμε καμιά ιδιαίτερη σχέση με την Συρία. Εχουμε μια στάση επί της αρχής και δεν παίρνουμε το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς», τόνισε ο Πούτιν στην συνέντευξή του σε ξένους δημοσιογράφους, το κείμενο της οποίας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Απέναντι στις συγκρούσεις αυτές, «η αρχή που πρεσβεύουμε είναι να μην ενθαρρύνουμε την ένοπλη σύγκρουση και να καλούμε όλες τις πλευρές να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνήσουν στις συνθήκες εκεχειρίας», πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ευνοούν της αντιπολιτευση στη Συρία σε βάρος του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ανάμιξης.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ