Ομπάμα: Υπερβολικά... αριστερός ο Μακέιν για τους ρεπουμπλικανούς του 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ομπάμα: Υπερβολικά... αριστερός ο Μακέιν για τους ρεπουμπλικανούς του 2012

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη πως ο πορ τετραετίας αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, ο Τζον Μακέιν, δεν θα μπορούσε να αποσπάσει φέτος το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, δεδομένης της μετακίνησης προς τα δεξιά που έχει πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στο κόμμα αυτό από το 2008.

Ο Μακέιν είναι «κάποιος που ειλικρινά δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος αυτή τη φορά. Θα θεωρούνταν υπερβολικά αριστερός», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του απερχόμενου δημοκρατικού προέδρου υπογράμμισε τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος που θεωρείται το φαβορί για να αντιμετωπίσει τον Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, έχει υιοθετήσει ένα πολύ συντηρητικό λόγο για να συναγωνιστεί τους ενδοκομματικούς αντιπάλους του για το χρίσμα Νιούτ Γκίνγκριτς και Ρικ Σαντόρουμ, που υιοθετούν πολύ δεξιές θέσεις.

Η ομάδα του Ομπάμα επιμένει σ' αυτές τις αλλαγές θέσης για να επικρίνει τον Ρόμνεϊ για έλλειψη πεποιθήσεων, όμως χαίρεται γι' αυτή τη «στροφή προς τα δεξιά» που θα μπορούσε να αποτελέσει μειονέκτημα για τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης όταν θα ζητήσει τις ψήφους όλων των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα των κεντρώων που έχουν κρίσιμη σημασία για την έκβαση των εκλογών.

Αναφερόμενος χθες το βράδυ στις τηλεμαχίες των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στη διάρκεια των οποίων αυτοί οι τελευταίοι επιδόθηκαν σε πλειοδοσία συντηρητισμού, ο Μπάρακ Ομπάμα έδειξε να εκτιμά πως εξυπηρετούν τα συμφέροντά του.

«Σκεπτόμαστε να τις μεταδίδουμε ως διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας μας, χωρίς σχόλια», αστειεύτηκε στη διάρκεια μιας δεξίωσης στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της τέχνης και της μόδας, όπως ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Βαϊνστάιν, η ηθοποιός Μαρίσκα Χάρτζιτεϊ και ο δημιουργός μόδας Μάικλ Κορς.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ