Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλει τη Βρετανία για δίωξη των τσιγγάνων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλει τη Βρετανία για δίωξη των τσιγγάνων

Για παραβίαση του δικαιώματος στέγασης των τσιγγάνων και των «πλανόδιων» κατηγορεί, σε παρέμβαση του που πρόκειται να δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα από τις βρετανικές αρχές, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμμαρμπεργκ.

Ο Επίτροπος αναφέρεται στις αναγκαστικές διώξεις εκατοντάδων τσιγγάνων Ρομά από τους καταυλισμούς τους στην περιοχή του Εσεξ, τον Οκτώβριο του 2011 και επικρίνει έντονα τις βρετανικές αρχές διότι απέτυχαν να τους εξασφαλίσουν επαρκή στέγαση.

Το δικαίωμα στην στέγαση αποτελεί βασική προϋπόθεση για να απολαμβάνει κανείς και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην υγεία, υπογραμμίζει.

Το ένα τέταρτο των περίπου 70.000 τσιγγάνων που ζουν στην Αγγλία εξωθείται να μένει σε τροχόσπιτα ή σε παράνομες κατασκηνώσεις, υπό τον φόβο νέων διώξεων, λέει ο Χάμμαρμπεργκ.

Ο Επίτροπος επικαλείται αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στις οποίες στηλιτεύεται η συνεχιζόμενη έλλειψη ενδιαφέροντος από τις βρετανικές αρχές για την εξασφάλιση επαρκούς και μόνιμης στέγης γι' αυτούς τους ανθρώπους.\

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ