Αυριο μεταφέρεται στο Α' νεκροταφείο η τέφρα του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Σχινά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αυριο μεταφέρεται στο Α' νεκροταφείο η τέφρα του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Σχινά

Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, η τέφρα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Αλέξανδρου Σχινά θα τοποθετηθεί στον τάφο της οικογένειάς του, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και στη συνέχεια θα ψαλεί μνημόσυνο.

Ο Αλέξανδρος Σχινάς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών στις 11 Φεβρουαρίου στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα έγινε ευρύτερα γνωστός την εποχή της χούντας με τα ανένδοτα αντιδικτατορικά σχόλιά του από τον ραδιοσταθμό της Ντόιτσε Βέλλε. Προηγουμένως είχε διατελέσει ανταποκριτής της ΕΙΡ στη Γερμανία και μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της ΕΡΤ.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1924, είχε φοιτήσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τον εμφύλιο είχε περιοδεύσει την Ευρώπη πριν εγκατασταθεί οριστικά στη Γερμανία το 1959.

Πεζογράφος με ιδιαίτερη επίδραση στη μεταπολεμική λογοτεχνία, με το σημαντικό του έργο «Αναφορά περιπτώσεων» συνέβαλε στην ανανέωση της νεοελληνικής πεζογραφίας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ