Η «συγνώμη» του Ομπάμα ηρέμησε την κατάσταση στο Αφγανιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η «συγνώμη» του Ομπάμα ηρέμησε την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες ότι η συγγνώμη που ζήτησε επισήμως την περασμένη εβδομάδα από τον αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι για τη βεβήλωση των αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση, ενέργεια που προκάλεσε αντιναϊτικές και αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στη χώρα, «ηρέμησε την κατάσταση».

«Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να σωθούν ζωές και να εξασφαλίσουμε ότι τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στη χώρα αυτή δεν είναι εκτεθειμένα σε μεγαλύτερο κίνδυνο», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC λίγο πριν από δείπνο προς τιμήν αμερικανών βετεράνων πολέμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα λήξει το 2014 παρά τις πρόσφατες αιματηρές ταραχές με αφορμή την καύση των αντιτύπων του Κορανίου από αμερικανούς στρατιώτες.

«Ο πόλεμος είναι κάτι πολύ δύσκολο και ποτέ δε διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Ομως πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δούμε ως το τέλος του 2014 να αποσύρονται τα στρατεύματά μας και να μην έχουν πλέον μάχιμο ρόλο», τόνισε.

Τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο στρατιώτες του ΝΑΤΟ, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίσθηκαν από την περασμένη εβδομάδα στις ταραχές, βομβιστικές και άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν με αφορμή τη βεβήλωση του Κορανίου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ