Πολυτελή αυτοκίνητα καταλήγουν στην Ανατολική Ευρώπή, λόγω κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υπερπολυτελών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μεταφέρονται στην ανατολική Ευρώπη, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει πως πολλά φορτηγά που από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μεταφέρουν νεαρές γυναίκες οι οποίες ζητούν εργασία ως οικιακοί βοηθοί και αποκλειστικές ηλικιωμένων, επιστρέφουν γεμάτα ακριβά αυτοκίνητα που οι ιταλοί δεν μπορούν, ή δεν θέλουν, πλέον, να διατηρήσουν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για αυτοκίνητα εταιριών όπως οι Jaguar, Land Rover, Porsche, BMW, Mercedes και Ferrari.

«O αριθμός των μεταχειρισμένων Porsche που 'εκπατρίζονται', μέσα σε λίγους μήνες, τριπλασιάστηκε» δηλώνει ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ιταλία, Λόρις Κασαντέι. Αιτία του φαινομένου η αύξηση της τιμής της βενζίνης, το τελών κυκλοφορίας, αλλά, κυρίως οι νέοι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας και του υπουργείου οικονομικών. Έρευνες που θα καθορίζουν όλο και περισσότερο στο εξής το τεκμαρτό εισόδημα βάσει των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει ο κάθε πολίτης.

Αυτοκίνητα, σπίτια στην εξοχή, εγγραφές στα γυμναστήρια, διακοπές, ακόμη και μαθήματα ξένων γλωσσών, θα θεωρούνται σημαντικά τεκμήρια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτοκίνητα που, θεωρητικά, αξίζουν σαράντα χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβιβασθούν άμεσα σε ξένους ιδιοκτήτες ή χονδρέμπορους, πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, ακόμη και κάτω των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ο νέος ιταλικός νόμος απαγορεύει την πληρωμή σε μετρητά για ποσά άνω των χιλίων ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με την Κοριέρε, σε πολλές περιπτώσεις, οι πληρωμές γίνονται τμηματικά, σε πολλές δόσεις, οι οποίες, εντελώς. . . «τυχαία» ανέρχονται σε 999 ευρώ.

Συχνά, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα πολυτελείας φθάνουν στον προορισμό τους με «κατεβασμένο» και αναληθή δείκτη χιλιομέτρων. Μια λεπτομέρεια, που δεν δείχνει όμως να αποθαρρύνει το διαρκώς αυξανόμενο αγοραστικό κοινό.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ