Ο Ισπανός πρωθυπουργός παραδέχεται πως η κατάσταση με το έλλειμμα είναι «δύσκολη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός παραδέχεται πως η κατάσταση με το έλλειμμα είναι «δύσκολη»

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε σήμερα πως η Ισπανία γνωρίζει μια «δύσκολη κατάσταση» εξαιτίας ενός δημοσιονομικού ελλείμματος που έφτασε στο 8,51% του ΑΕΠ το 2011 και διαβεβαίωσε πως η χώρα «θα μειώσει το έλλειμμα όσο περισσότερο είναι δυνατό».

Ο αριθμός αυτός «σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε προσπάθειες», πρόσθεσε ο Μαριάνο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους, χωρίς να διευκρινίσει αν η Ισπανία ετοιμάζεται να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια αναθεώρηση του στόχου τους για το έλλειμμα το 2012, που βρίσκεται σήμερα στο 4,4% του ΑΕΠ.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα μειώσουμε το έλλειμμα όσο περισσότερο μπορέσουμε», υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός διευκρινίζοντας πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, με τη συμμετοχή «της κεντρικής κυβέρνησης, των αυτόνομων περιφερειών και των δήμων».

Η Ισπανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κατέγραψε δημόσιο έλλειμμα 8,51% του ΑΕΠ το 2011, πολύ περισσότερο από τον επίσημο στόχο που είχε θέσει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση και ο οποίος ήταν 6%, μετά το 9,3% του 2010. Σ' αυτές τις συνθήκες, ο στόχος για ένα έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ το 2012 θεωρείται ήδη μη ρεαλιστικός από πολλούς οικονομολόγους, ενώ η χώρα πρόκειται να μπει και πάλι στην ύφεση απ' αυτό το τρίμηνο αφού γνώρισε μια ασθενική ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ της κατά το 2011.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ