Για ασέβεια προς τη Δημοκρατία κατηγορεί ο Πούτιν την αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Για ασέβεια προς τη Δημοκρατία κατηγορεί ο Πούτιν την αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία όταν επιδιώκει να αφαιρέσει τη νομιμότητα από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, στις οποίες είναι υποψήφιος, και υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση πρέπει να υποταχθεί στη βούληση της πλειοψηφίας.

«Οι άνθρωποι που μιλούν για την ανάγκη να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει οι ίδιοι να υπακούσουν σ' αυτούς τους κανόνες», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης με οπαδούς του στη Μόσχα.

«Η μειοψηφία δεν μπορεί να επιβάλλει την άποψή της στη πλειοψηφία. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της, να την υπερασπίζεται, αλλά αποκλειστικά με συνταγματικά μέσα», πρόσθεσε.

«Όταν οι εκλογές κηρύσσονται παράνομες εκ των προτέρων, αυτή είναι μια μέθοδος αγώνα», δήλωσε.

«Περιμένει κανείς ότι θα χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί για να αποδειχθεί πως οι εκλογές νοθεύτηκαν: (οι αντιπολιτευόμενοι) θα παραγεμίσουν οι ίδιοι τις κάλπες, θα τις ελέγξουν οι ίδιοι και θα καταθέσουν οι ίδιοι τις προσφυγές» για να καταγγείλουν απάτες, τόνισε.

«Έχουμε δίκιο να σκεπτόμαστε ότι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται ετοιμάζουν τέτοιες ενέργειες, μπορούμε να δώσουμε αποδείξεις», δήλωσε.

«Τα μέσα αυτά είναι απαράδεκτα και αρνητικά για μια δημοκρατική κοινωνία», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ