Ενδείξεις για... «δραστηριότητα» στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ενδείξεις για... «δραστηριότητα» στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι έχει ενδείξεις από δορυφορικές εικόνες για «δραστηριότητες» σε έναν ιρανικό πυρηνικό σταθμό, γεγονός που καθιστά πιο επείγον το αίτημά της να επισκεφθεί το εργοστάσιο στο Παρσίν, όπως δήλωσαν σήμερα δυτικοί διπλωμάτες.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές ο Χέρμαν Νέκερτς, επικεφαλής των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ, έκανε αυτές τις δηλώσεις για το Παρσίν σε μία ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών των χωρών μελών της υπηρεσίας.

Ο Νέκερτς δεν διευκρίνισε τι είδους δραστηριότητες μπορεί να εντοπίστηκαν στο Παρσίν και αν αυτές συνδέονται με τις προσπάθειες του Ιράν να καθαρίσει τον πυρηνικό σταθμό.

Η ΙΑΕΑ επιθυμεί να επισκεφθεί το Παρσίν στο πλαίσιο της έρευνάς της για την πιθανή στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ