'Οθωνας: «Ζωτικής σημασίας το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τον τόπο» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

'Οθωνας: «Ζωτικής σημασίας το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τον τόπο»

«Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Έχω συγκεκριμένα επιχειρήματα, στοιχεία και ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο μας, παρά τα προβλήματα που πράγματι υπάρχουν, δεν είναι αυτή που καθ' υπερβολήν συστηματικά προβάλλεται, είναι αυτονόητο και δεδομένο πως όλοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε λύσεις και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό μας». Με αυτή τη δήλωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου Μανόλης Όθωνας παίρνει θέση, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξυγίανση και την επίλυση των προβλημάτων στο νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Ως κόρη οφθαλμού προτίθενται να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο με την οργάνωση μετώπου διεκδίκησης, όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και σύσσωμος ο κλάδος Υγείας του νομού. Στόχος τους, όπως τονίζουν, να δηλώσουν προς κάθε πολιτική και υπηρεσιακή κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούν την όποια υποβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ούτε συγχώνευσή του με άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

''Είμαι απολύτως κατηγορηματικός σε ότι αφορά στα σενάρια περί δήθεν σχεδίου συγχώνευσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με το αντίστοιχο των Χανίων. Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και ούτε θα επιτρέψουμε να υπάρξει στο μέλλον'', τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Όθωνας.

Σήμερα το πρωί από τις 10.30 διαδήλωσαν όλοι οι φορείς, σχετικά με το μέλλον του νοσηλευτικού ιδρύματος, μέλλον άγνωστο, όπως δηλώνουν, που το τελευταίο διάστημα κυρίως, πλήττεται από τις ελλείψεις, το ζήτημα των υπερωριών και την υποστελέχωσή του αλλά και από τα εσωτερικά προβλήματα διοίκησης και εργαζομένων. Έξω από το δημαρχείο της πόλης όπου συγκεντρώθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι, τονίστηκε από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου πως ''όλοι οι εργαζόμενοι απαιτούν δυναμικά την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΠΥ''.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου επισημαίνει ότι τάσσεται ενάντια στην απόφαση του υπουργού Υγείας για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Ρεθύμνου - Χανιών, και δηλώνει ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα προστατέψουν τη δωρεάν δημόσια Υγεία. Από πλευράς του Νομαρχιακόυ Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος Νίκος Δερεδάκης, τόνισε πως το σύνθημα «το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία» παίρνει σάρκα και οστά στο Ρέθυμνο «με το νοσοκομείο και γενικότερα την περίθαλψη να είναι ο μεγάλος ασθενής, ενώ και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Τα Κέντρα Υγείας ζητάμε να μην είναι φαντάσματα αλλά να είναι στελεχωμένα».

Ο υφυπουργός κ. Όθωνας από την πλευρά του, διευκρινίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ξεκάθαρο και από πλευράς του υπουργείου, πως στην Κρήτη υπάρχουν τέσσερα αυτοτελή Νοσοκομειακά Ιδρύματα: «το Γ.Ν Χανίων Ο Άγιος Γεώργιος που συγχωνεύεται με το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ηρακλείου που συγχωνεύεται με το Γ.Ν. Ηρακλείου Βενιζέλειο - Πανάνειο και το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου που συγχωνεύεται με τα Γ.Ν. - Κ.Υ. Ιεράπετρας - Γ.Ν. - Κ.Υ. Σητείας - Γ.Ν. - Κ.Υ. Νεαπόλεως Κρήτης Διαλυνάκειο». Καλεί μάλιστα να μην υπάρχει κακοπιστία για το συγκεκριμένο ζήτημα και να μην παραπλανάται η κοινωνία, ούτε η δημόσια υγεία να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για συνδικαλιστικούς ή μικροκομματικούς λόγους.

«Το Ρέθυμνο, η κοινωνία του, οι πολιτικοί και θεσμικοί του εκπρόσωποι, οι κοινωνικοί και παραγωγικοί του φορείς, οι πολίτες του οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι χωρίς αποπροσανατολισμούς στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε όλους τους τομείς», επισήμανε ο Μανώλης Όθωνας.

Λόγω της κινητοποίησης, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 11.00 ως τις 14.00 αντίστοιχα, με στόχο τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο ενώ οι υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου παρέμειναν κλειστές από τις 10.00 ως τις 13.00 για τον ίδιο λόγο. Μεταξύ των άλλων αιτημάτων που προβάλλει η κοινωνία του Ρεθύμνου προτάσσονται και ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων σε όλους τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ