Να φιμώσει τα μέσα επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Να φιμώσει τα μέσα επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός έκλεισε δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην παλαιστινιακή πόλη της Ραμάλας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών αυτών δικτύων.

«Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν γύρω στις 02:00 το πρωί και κατέσχεσαν περίπου 30 υπολογιστές, αρχεία, διοικητικούς φακέλους και όλους τους αναμεταδότες. Ένας από τους φύλακες ασφαλείας προσπάθησε να τους εμποδίσει αλλά του είπαν ότι είχαν επίσημη εντολή να κλείσουν το σταθμό, ο οποίος σταμάτησε να εκπέμπει», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου Al-Watan, ο Αλι Νταράγμεχ.

«Μένουμε κατάπληκτοι», δήλωσε από την πλευρά του ο Μουάμαρ Οράμπι, ο γενικός διευθυντής του Al-Watan TV, του μικρού τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει σε μια από τις τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και μεταδίδει τοπικές ειδήσεις και πολιτιστικές και πολιτικές εκπομπές στο Ιντερνετ.

«Δεν ξέρουμε γιατί κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και έκλεισε ο σταθμός, εφόσον εργαζόμαστε στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία μας έδωσε την άδεια λειτουργίας», πρόσθεσε λέγοντας ότι η επιχείρηση διήρκησε τρεις ώρες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Quds, το οποίο μεταδίδει κυρίως παιδικές εκπομπές, έκλεισε επίσης.

«Στις 03:00 το πρωί, ο ισραηλινός στρατός μπήκε στα γραφεία του σταθμού και πήρε όλο το υλικό και τον εξοπλισμό αναμετάδοσης», είπε ο Χαρούν Αμπου Αρα, ο διευθυντής του δικτύου.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών.

Δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν διαδήλωση σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ραμάλας.

Στην πόλη αυτή είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, την οποία το Ισραήλ επικρίνει ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει το κλίμα υποκίνησης κατά του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι οι ισραηλινές έφοδοι υπονομεύουν την αρχή τους στις περιοχές της Δυτική Όχθης που τελούν υπό τον διοικητικό τους έλεγχο.

Οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες διακόπηκαν στα τέλη του 2010, εν μέσω διαφωνιών εξαιτίας της συνέχισης της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας χωρίς ακόμη να έχει διαφανεί η προοπτική επανάληψής τους σύντομα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ