Αρμενική Γενοκτονία: Δεν θα υπάρξει νέος νόμος στη Γαλλία, πριν τις εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αρμενική Γενοκτονία: Δεν θα υπάρξει νέος νόμος στη Γαλλία, πριν τις εκλογές

Δεν θα υπάρξει νέος νόμος κατά της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα αναθέσει στην κυβέρνησή του να ετοιμάσει ένα νέο κείμενο μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Συμβούλιο του νόμου που είχε υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο στις 23 Ιανουαρίου και ποινικοποιούσε την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.

«Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς οι εργασίες του κοινοβουλίου έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να εγγράψουμε το κείμενο αυτό στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Κοπέ. «Θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη βουλή», δηλαδή αυτή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, διευκρίνισε.

«Το κοινοβούλιο τελειώνει τις εργασίες του (κανονικά στις 6 ή τις 7 Μαρτίου) αφού δεν μπορεί να γίνεται νομοθετική εργασία σε προεκλογική περίοδο, κατά τις εβδομάδες που προηγούνται των προεδρικών εκλογών», εξήγησε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ