Δημοσκόπηση στη Βρετανία εμφανίζει «πεσμένο», το ποσοστό του Ντέιβιντ Κάμερον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία εμφανίζει «πεσμένο», το ποσοστό του Ντέιβιντ Κάμερον

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέτυχε να διατηρήσει υψηλό το ποσοστό δημοτικότητάς του παρά το «όχι» που είπε στη νέα δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI Political Monitor.

Η δημοσκόπηση για τις προθέσεις των ψηφοφόρων που δημοσιεύται σήμερα εμφανίζει τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς να προηγούνται με 41%, ενώ οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν το 35% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 12%.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μείωση τριών ποσοστιαίων μονάδων στη δημοτικότητα των Συντηρητικών από τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα αυτή να βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν πριν από το βέτο του Κάμερον.

Η απρόβλεπτη απόφασή του τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βρει τη στήριξη των Βρετανών που είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους ευρωσκεπτικιστές.

Μόνο τέσσερις στους δέκα Βρετανούς είναι σήμερα ευχαριστημένοι και το ποσοστό αποδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον είναι δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου παρότι ο συντηρητικός ηγέτης παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταξύ των ηγετών των τριών μεγάλων κομμάτων.

Ενας από τους λόγους της μείωσης ενδεχομένως να είναι η κατάσταση της οικονομίας καθώς σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι οικονομικές συνθήκες θα επιδεινωθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% στα τέλη του περασμένου χρόνου προκαλώντας ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να επιστρέψει στην ύφεση.

Η αντιπολίτευση και άλλοι επικριτές της κυβέρνησης αποδίδουν αυτή την εξέλιξη εν μέρει στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, η οποία δυσκολεύτηκε να περάσει φέτος τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

Η βελτιωμένη εικόνα των Εργατικών στη δημοσκόπηση δεν ισχύει και για τον ηγέτη του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκόρντον Μπράουν μετά τις εκλογές του 2010 που τερμάτισαν την 13χρονη διακυβέρνηση των Εργατικών.

Το ποσοστό αποδοχής του Μίλιμπαντ παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδό του, μια ακόμη ένδειξη ότι ο νέος ηγέτης των Εργατικών έχει αποτύχει να ενώσει το κόμμα του.

Με τις βουλευτικές εκλογές να είναι προγραμματισμένες για το 2015, η κυβέρνηση συνασπισμού ποντάρει στην επιστροφή μια σταθερής οικονομικής ανάπτυξης μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια ώστε να πείσει του ψηφοφόρους της ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν η ενδεδειγμένη λύση για την οικονομία.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ