Θα αυξηθεί η παραγωγή οπίου μέσα στο 2011 στη Ασία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Θα αυξηθεί η παραγωγή οπίου μέσα στο 2011 στη Ασία

Η παραγωγή οπίου στην Ασία είναι πιθανόν να αυξηθεί μετά το 2011, εξαιτίας της ανάπτυξης της καλλιέργειας της παπαρούνας στο Αφγανιστάν, της ανόδου της τιμής του οπίου που χρεώνουν οι παραγωγοί και της προγραμματισμένης αποχώρησης των διεθνών στρατευμάτων από τη χώρα, ανακοίνωσε υπηρεσία του ΟΗΕ.

Το Διεθνές Πρόγραμμα Ελέγχου Ναρκωτικών (OICS) αναμένει «νέα αύξηση της παραγωγής του οπίου μετά το 2011» στην Ασία, εκτιμά ο Χάμιντ Γοζ, πρόεδρος της υπηρεσίας στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι αιτίες της αύξησης αυτής είναι ένας συνδυασμός της «ανάπτυξης της καλλιέργειας παπαρούνων στις επαρχίες του Αφγανιστάν», η οποία οφείλεται στην «σημαντική αύξηση της τιμής του οπίου προς τους παραγωγούς» και ευνοείται από «την αποχώρηση της Isaf από το Αφγανιστάν».

Αν η Βόρειος Αμερική παραμένει η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών, η Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς οπιοειδών και η ποικιλία των ουσιών που καταναλώνονται στην περιοχή αυτή εξακολουθεί να διευρύνεται, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του OICS, η καλλιέργεια κάναβης θα αυξηθεί με την προοπτική να φτάσει σε «βιομηχανική διάσταση», η ηρωίνη είναι το ναρκωτικό που συνδεέται περισσότερο από κάθε άλλο με την εμφάνιση ασθενειών και το θάνατο και τέλος η Ευρώπη είναι η δεύτερη αγορά κοκαϊνης στον κόσμο.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ