Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αναζητά τείχος προστασίας απέναντι στην κρίση της Ε.Ε. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αναζητά τείχος προστασίας απέναντι στην κρίση της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι δήλωσε σήμερα ότι κατά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο και τη Ρώμη υπογράμμισε ότι επείγει να υπάρξει ένα «ισχυρό» χρηματοπιστωτικό τείχος προστασίας για να αντιμετωπισθεί η κρίση του χρέους στην ευρωζώνη.

Αφού συναντήθηκε χθες Πέμπτη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ και σήμερα με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο Κένι διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη ότι «έθεσε στη διάρκεια των δύο συναντήσεων το ζήτημα της καταλληλότητας του τείχους προστασίας καθώς και της ισχύος του».

«Η Ιρλανδία εξήγησε με επιχειρήματα την ανάγκη για ένα ισχυρό τείχος προστασίας για να αποφευχθεί η διάχυση. Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στη διάρκεια του Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε ο Κένι, ο οποίος πραγματοποίησε τις επισκέψεις αυτές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 1 και 2 Μαρτίου.

Ο Μόντι δήλωσε από την πλευρά του πως υπογράμμισε στον Κένι την ανάγκη να υπάρξει ένα ισχυρό πρόγραμμα για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

«Η ιρλανδική οικονομία είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού που λέμε και στους πολίτες μας στην Ιταλία, δηλαδή πως η λιτότητα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι δύσκολες στην αρχή , αλλά σε δεύτερο χρόνο βοηθούν την οικονομία», δήλωσε ο Μάριο Μόντι.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ