Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των Ισραηλινών διπλωματών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των Ισραηλινών διπλωματών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «με τον εντονότερο τρόπο» τις πρόσφατες επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων εναντίον ισραηλινών διπλωματών στην Ινδία, την Γεωργία και την Ταϊλάνδη, χωρίς όμως να κατηγορήσει το Ιράν, όπως έκανε το εβραϊκό κράτος.

Σε ανακοίνωσή τους τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «υπογραμμίζουν την ανάγκη να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι, οργανωτές και δράστες των τρομοκρατικών αυτών πράξεων».

Το Συμβούλιο ζητεί επίσης «την άμεση συνεργασία όλων των χωρών με τις αρμόδιες για το ζήτημα αυτό αρχές».

Στην ανακοίνωση το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αναφέρεται στους υπεύθυνους των επιθέσεων αυτών στην Ινδία και στην Γεωργία, για τις οποίες το Ισραήλ κατηγορεί -όπως και για τις απόπειρες στην Ταϊλάνδη - το Ιράν και την Χεζμπολάχ.

Το Ιράν έχει αρνηθεί επισήμως κάθε ανάμιξη στις επιθέσεις αυτές.

«Είναι η πρώτη φορά από το 2005 που το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ