Διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας για τις περικοπές στην εκπαίδευση των αποδήμων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας για τις περικοπές στην εκπαίδευση των αποδήμων

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) της Γερμανίας, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος άρθρο που προβλέπει την εξ' ολοκλήρου περικοπή ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπεται για την καταβολή επιμισθίου σε αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς.

Στην ανακοίνωση της ΟΕΚ, που υπογράφει ο πρόεδρός της, Κώστας Δημητρίου, υπενθυμίζεται ότι ήδη οι διάφοροι τομείς ενδιαφέροντος των αποδήμων έχουν υποστεί τα τελευταία δύο έτη σημαντικές μειώσεις και καταργήσεις. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η πλήρης περικοπή του ποσού αυτού, που αφορά το ιδιαίτερης εθνικής σημασίας θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων, οδηγεί στην εξάλειψη και του τελευταίου ίχνους ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό.

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ