Η αντισύλληψη στην Αμερική εξαρτάται από τις... θρησκευτικές πεποιθήσεις του φαρμακοποιού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η αντισύλληψη στην Αμερική εξαρτάται από τις... θρησκευτικές πεποιθήσεις του φαρμακοποιού

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε χθες ότι ο κανονισμός στην πολιτεία της Ουάσινγκτον που ανάγκαζε τους φαρμακοποιούς να δίνουν σκευάσματα επείγουσας αντισύλληψης ακόμη κι εάν αυτό αντέβαινε στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι αντισυνταγματικός.

Ο περιφερειακός δικαστής Ρόναλντ Λέιτον, σε μια απόφαση που αναμένεται να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, εξέδωσε μια απόφαση η οποία εμποδίζει την εφαρμογή του κανονισμού.

Ο Λέιτον είπε ότι έλαβε την απόφαση αυτή διότι ο κανονισμός στην πολιτεία καταπατούσε το δικαίωμα των φαρμακοποιών να αντιτίθενται λόγω συνειδησιακών ενστάσεων στις πωλήσεις αυτές.

Η απόφαση έχει δεσμευτική ισχύ μόνο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αφού σημειώνεται εν μέσω της πολιτικής συζήτησης -που έχουν ανακινήσει οι Ρεπουμπλικάνοι- σχετικά με το νέο ομοσπονδιακό σχέδιο που προβλέπει πως όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας, ακόμα και αυτά εκκλησιαστικών οργανώσεων, πρέπει να καλύπτουν δωρεάν την αντισύλληψη.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ