Έξι νεκροί αντάρτες στην Κολομβία από βομβαρδισμούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Έξι νεκροί αντάρτες στην Κολομβία από βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, που φέρονται να ήταν μέλη της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), σκοτώθηκαν όταν ο στρατός βομβάρδισε καταυλισμό των ανταρτών στη βορειοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσε ο στρατός χθες.

«Έξι ναρκοτρομοκράτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια αυτής της επιχείρησης», δήλωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Κολομβίας.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός του καταυλισμού ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκε σε μαχητές των FARC έγινε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Μποχάγια, στην επαρχία Τσόκο.

Σύμφωνα με το στρατό, ανάμεσα στους αντάρτες οι οποίοι σκοτώθηκαν πιστεύεται ότι ήταν ένα στέλεχός τους που οι αρχές θεωρούν υπεύθυνο για μια σφαγή στην διάρκεια της οποίας είχαν σκοτωθεί 119 άνθρωποι, ανάμεσά τους 45 παιδιά, τον Μάιο του 2002 στην επαρχία Τσόκο.

Ένας όλμος που έριξαν οι FARC είχε πλήξει μια εκκλησία όπου είχαν καταφύγει κάτοικοι του χωριού στην διάρκεια μιας μάχης με μια ένοπλη παράταξη της ακροδεξιάς.

Οι FARC εξακολουθούν ακόμα να διαθέτουν, σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 9.000 μαχητές και παρά τα σοβαρά πλήγματα που έχουν υποστεί, περιλαμβανομένων του θανάτου του στρατιωτικού επικεφαλής τους Χόρχε Μπρισένιο το 2010 και του επικεφαλής της οργάνωσης Αλφόνσο Κάνο το 2011, θεωρούνται πάντα μια ιδιαίτερη ισχυρή οργάνωση.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Κολομβία διαρκεί σχεδόν για πέντε δεκαετίες.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ