Ο ΟΗΕ συγχαίρει τους πολίτες της Υεμένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεχάρησαν χθες τους πολίτες της Υεμένης για τον «συνολικά ειρηνικό τρόπο» με τον οποίο προσήλθαν για να ψηφίσουν ώστε να αναδειχθεί η νέα κυβέρνηση στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή τους τα κράτη-μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ ανέφεραν ότι ενθαρρύνουν «όλους όσοι μετέχουν στην πολιτική διαδικασία» στην Υεμένη να συνεργαστούν προκειμένου, με σθεναρή διεθνή υποστήριξη, να εφαρμοστούν οι συμφωνημένοι μηχανισμοί για την επίτευξη ενότητας και ασφάλειας στη χώρα.

Το κυβερνών κόμμα του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και η αντιπολίτευση είχαν υπογράψει το 2011 μια συμφωνία που κατήρτισαν οι μοναρχίες του Κόλπου και υποστήριξε ο ΟΗΕ, η οποία προέβλεπε την εκχώρηση της εξουσίας απο τον Σάλεχ στον αντιπρόεδρό του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι με αντάλλαγμα να του δοθεί αμνηστία για όσα κατηγορείται ότι διέπραξε στην διάρκεια της εξουσίας του, που κράτησε επί 33 χρόνια, έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του.

Ο Χάντι ήταν ο μόνος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ