Κρατική βρετανική τράπεζα ανακοινώνει αφενός ζημιές 1,2 δισ., αφετέρου 400 εκ. μπόνους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Κρατική βρετανική τράπεζα ανακοινώνει αφενός ζημιές 1,2 δισ., αφετέρου 400 εκ. μπόνους

Η Royal Bank of Scotland (RBS), η οποία ανήκει στο βρετανικό κράτος κατά το 82%, αναμένεται να καταβάλει έως και 400 εκατ. λίρες (633 εκατ. δολάρια, σχεδόν 478 εκατ. ευρώ) σε έκτακτες αμοιβές, ή bonus, προς τα στελέχη της παρά το γεγονός ότι σήμερα θα ανακοινώσει ζημιές για το 2011 που ανέρχονται σε 1,2 δισ. λίρες.

Η είδηση αναμένεται να εντείνει την οργή για το γεγονός ότι η τράπεζα συνεχίζει να καταβάλλει υψηλές αποζημιώσεις στα στελέχη της ενώ χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και 30.000 στην ίδια την RBS τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν χάσει τις δουλειές τους εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η τράπεζα αναμένεται να υποδιπλασιάσει το ποσό που θα δώσει σε μπόνους στα στελέχη της από τα 950 εκατ. λίρες το 2010, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της διεύθυνσής της. Το Sky News μετέδωσε χθες ότι το ποσό θα κυμανθεί από τα 390 ως τα 400 εκατ. λίρες.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της RBS ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν τα μπόνους που τους αναλογούσαν αυτόν τον μήνα, αφού πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων εξέφρασαν αγανάκτηση και τους κάλεσαν να μην πάρουν τα χρήματα. Ο επενδυτικός τομέας της τράπεζας επλήγη σοβαρά από την κρίση χρέους της ευρωζώνης και αναμένεται να προβεί σε άλλες 3.500 καταργήσεις θέσεων εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS Στίβεν Χέστερ έχει μειώσει κατά 34.000 τις θέσεις εργασίας στην τράπεζα αφότου ανέλαβε πριν από τρία χρόνια.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ