Επιστολές με «ύποπτες» σκόνες έλαβαν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επιστολές με «ύποπτες» σκόνες έλαβαν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Τρία μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έλαβαν απειλητικές επιστολές τις τελευταίες δύο ημέρες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου προειδοποίησαν χθες ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες.

Τουλάχιστον οι δύο από τις επιστολές -η μια εκ των οποίων έφθασε στο γραφείο ενός Γερουσιαστή στην πολιτεία όπου εκλέγεται και η δεύτερη στο περιφερειακό γραφείο ενός μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων- περιείχαν μια ύποπτη ουσία σε πούδρα. Οι δοκιμές που έγιναν οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αβλαβής, σύμφωνα με τον Τέρενς Γκέινερ, του επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Γερουσίας.

Σε ειδοποίησή του προς τα μέλη της Γερουσίας, ο Γκέινερ δεν διευκρίνισε τι περιείχε η Τρίτη επιστολή. Η ειδοποίηση, που τιτλοφορείται «Επείγον: Προειδοποίηση για Ύποπτη Αλληλογραφία», προειδοποιεί ότι ο άγνωστος αποστολέας των γραμμάτων «άφησε να διαφανεί ότι επιπλέον γράμματα που περιέχουν μια ουσία σε σκόνη θα φθάσουν σε περισσότερα γραφεία [μελών] της Γερουσίας και ορισμένα από αυτά τα γράμματα μπορεί να περιέχουν μια πραγματικά επικίνδυνη ουσία».

Επισήμανε επίσης ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αλληλογραφία που έχουν σφραγίδα ταχυδρόμησης του Πόρτλαντ, στην πολιτεία Όρεγκον.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ