Το Παρίσι καταγγέλει «τη χαμένη ευκαιρία» της Τεχεράνης σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Παρίσι καταγγέλει «τη χαμένη ευκαιρία» της Τεχεράνης σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα

Η Γαλλία κατήγγειλε «την άρνηση του Ιράν να επιτρέψει στην ΙΑΕΑ να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Παρσίν», γεγονός που αποτελεί «μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για το Ιράν» και έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη κίνησή του υπέρ του διαλόγου για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτή η άρνηση να συνεργαστούν προστίθεται στις πρόσφατες δηλώσεις ιρανών αξιωματούχων που εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την πυρηνική δραστηριότητα της χώρας τους», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ.

«Το Συμβούλιο των Κυβερνητών της ΙΑΕΑ (Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας) που θα συνέλθει στις 5 Μαρτίου θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα την οποία πρέπει να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Υπηρεσία», πρόσθεσε ο Ναντάλ.

«Δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις (της Τεχεράνης) οι οποίες εκφράστηκαν στην επιστολή της 15ης Φεβρουαρίου του (ιρανού διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα Σαΐντ) Τζαλιλί», κατέληξε ο γάλλος εκπρόσωπος.

Σε αυτή την επιστολή το Ιράν ανέφερε ότι είναι έτοιμο να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα με την Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία).

Η Τεχεράνη επανέλαβε σήμερα ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, την ώρα που οι συζητήσεις με την ΙΑΕΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα κατέληξαν και πάλι σε αδιέξοδο.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ