Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα η υφ. Οικ. των ΗΠΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα η υφ. Οικ. των ΗΠΑ

Το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα είναι ένα <<σημαντικό βήμα>> δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών για διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ Λάελ Μπρέιναρντ, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης περιλαμβάνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

«Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα μέτρα που θα είναι αναγκαία για να τεθεί σταθερά η Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο, ως μέρος ενός συνολικού πλαισίου για να τεθεί η Ευρώπη σε μία πολύ ισχυρότερη βάση», δήλωσε η κυρία Μπρέιναρντ σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Τελικά, είναι ευθύνη της Ευρώπης να χαράξει έναν δρόμο μπροστά, ο οποίος θα αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη της αγοράς και θα δείξει στον κόσμο ότι η Ευρωζώνη θα διατηρηθεί και θα είναι βιώσιμη στο μέλλον», πρόσθεσε η Αμερικανίδα υφυπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις παρεμβάσεις της χώρας της σε σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Ασχολούμαστε πολύ», με την Ευρώπη, είπε, προσθέτοντας: «Έχουμε αρκετή διπλωματική δραστηριότητα στο παρασκήνιο με τους βασικούς διαμορφωτές των αποφάσεων».

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία του συμβουλίου Eurogroup για την Ελλάδα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Τσάρλι Μπιν, ενώ σημείωσε ότι πιθανόν να μην είναι αρκετή για να τελειώσει η κρίση χρέους.

Αν και η συμφωνία «μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των αρχών της Ευρωζώνης είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενη, υπάρχει ακόμη πιθανότητα ότι τα γεγονότα μπορεί να εξελιχθούν με έναν άτακτο και επιβαρυντικό τρόπο στο μέλλον», δήλωσε ο Μπιν σε ομιλία που έκανε αργά χθες το βράδυ στη Γλασκώβη, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η κρίση του ευρώ «αποτελεί τον μεγαλύτερο καθοδικό κίνδυνο» για τη Βρετανία, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο Τσάρλι Μπιν σημείωσε ότι δεν είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη που αντιμετωπίζει προβλήματα. «Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στα πρωτοσέλιδα, αλλά αρκετές χώρες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν, σε διαφορετικό βαθμό, ένα προβληματικό μείγμα μη βιώσιμου δημόσιου χρέους και/ή ιδιωτικού χρέους και ασθενούς ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Στην καλύτερη περίπτωση, αυτές οι χώρες αντιμετωπίζουν μία παρατεταμένη περίοδο πολύ χαμηλής ανάπτυξης, ενόσο θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ