Η στρατιωτική επέμβαση είναι ίσως η μόνη λύση, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η στρατιωτική επέμβαση είναι ίσως η μόνη λύση, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη διαμόρφωση της άποψης ότι η στρατιωτική επέμβαση είναι ίσως η μόνη λύση στη συριακή κρίση που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες.

«Έίμαστε πολύ κοντά στο να δούμε τη στρατιωτική επέμβαση ως τη μόνη λύση. Υπάρχουν δυο κακά, μια στρατιωτική επέμβαση και ένας παρετεταμένος εμφύλιος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι η Μπάσμα Κοντμάνι, ανώτερη αξιωματούχος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την Κοντμάνι, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο προτείνει επίσης, να ζητηθεί από τη Ρωσία να πείσει τη Δαμασκό να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση των αυτοκινητοπομπών μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η ιδέα είναι να ζητηθεί από τη Ρωσία να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς να μη θέσει στο στόχαστρό του τους διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε η Κοντμάνι και πρόσθεσε ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο πρότεινε τη δημιουργία διαδρόμων μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από το Λίβανο στην πολιορκούμενη Χομς, από την Τουρκία στην Ιντλίμπ και από την Ιορδανία στη Ντεράα.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο θα ζητήσει επίσης από την Αίγυπτο, να περιορίσει την πρόσβαση στη Διώρυγα του Σουέζ σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο συριακό καθεστώς.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ