Ο Λεπέν παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς όσο ήταν καταζητούμενος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Λεπέν παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς όσο ήταν καταζητούμενος

Ο πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν παραδέχτηκε σήμερα ότι είχε συναντηθεί με τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς την εποχή που ο τελευταίος ήταν καταζητούμενος από τη διεθνή δικαιοσύνη.

Ο Λεπέν επιβεβαίωσε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό i-Tele για το βιβλίο που πρόκειται να εκδώσει ο πρώην σωματοφύλακάς του, Τιερί Λεζιέ, όπου γίνεται λόγος για τη συνάντηση με τον Κάρατζιτς.

«Δεν είμαι επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των φερόμενων από την κοινή γνώμη ως εγκληματιών πολέμου. Όταν πηγαίνω κάπου προσπαθώ να ενημερωθώ με όσο πιο άμεσο τρόπο. Και η συνάντηση με τον Κάρατζιτς ήταν ένας τρόπος για να ενημερωθώ», είπε ο ιστορικός ηγέτης του Εθνικού Μετώπου.

Ο Λεπέν δεν διευκρίνισε πότε έγινε η συνάντηση, σημειώνοντας μόνο ότι την ίδια περίοδο συναντήθηκε στο Πάλε της Βοσνίας και με την τότε "πρόεδρο" των Σερβοβοσνίων, Μπιλιάνα Πλάβσιτς.

«Εγώ τους συναντώ όλους. Δεν φοβάμαι.» κατέληξε.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, που κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, αφού ήταν καταζητούμενος επί 13 χρόνια. Η δίκη του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε στη Χάγη τον Οκτώβριο του 2009. Το Διεθνές Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Κάρατζιτς το 1995 ενώ η Πλάβσιτς ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των Σερβοβοσνίων το 1996.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ