Νετανιάχου: Θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νετανιάχου: Θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν θεωρεί ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού».

Σε αποκλειστική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» και στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, δήλωσε πώς «δεν θα το έλεγα αυτό, αλλά ήταν καλύτερες κάποτε από ό,τι είναι τώρα. Αποδυναμώθηκαν όχι λόγω δικής μας επιλογής. Από τη δική μας μεριά θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Δεν είναι δική μας επιλογή. Είναι επιλογή της Τουρκίας».

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της τελευταίας να καταστεί ο «μεγάλος αδελφός» της περιοχής, ανέφερε πως «μια αδελφότητα θα ήταν κάτι καλό». Ωστόσο, σημείωσε «ότι ο μεγάλος αδελφός δεν είναι και τόσο καλή ιδέα».

Επίσης, σε ερώτηση, για το αν το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε τέτοιου είδους συζήτηση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «εμείς συζητούμε πράγματα όπως τις οικονομικές συνεργασίες για το φυσικό αέριο».

Σε ότι αφορά τη συνεργασία Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα του φυσικού αερίου, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι ίσως θα πρέπει να δημιουργηθούν συγκεκριμένες υποδομές έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή του. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει πρώτα μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου και μετά να δούμε, αν υπάρχουν άλλοι εταίροι στην περιοχή που ενδιαφέρονται».

Σημείωσε δε, ότι το όλο εγχείρημα εξαρτάται από το πόσο φυσικό αέριο θα βρουν, ώστε να καταστούν δυνατές και οι εξαγωγές σε Ευρώπη και Ασία. Γιατί όπως ανέφερε και στη συνέχεια, θα ήταν καλό «να έχουμε σημαντικές χώρες οι οποίες θα επενδύσουν και θα συμμετέχουν σε όλο αυτό, είτε ως επενδυτές ή ως αγοραστές ή και με τις δύο ιδιότητες».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ